Boyanmış bir zeytini nasıl anlarız?

heading_title

Zeytin ele alındığında narin bir yapıda etine dolgun ve tane yapısında zedelenme olmaması gerekir.

Zeytin sıkıldığında parmakta mor yada mavimsi bir renk bırakmaması gerekir.

Zeytin çekirdeği çok aşırı siyah olmaması gerekir.

Yendiğinde boğazda ekşimsi bir tat bırakmaması gerekir.

Zeytinin rengi çok aşırı siyah olmamalıdır.

Bunlardan elde boya bırakmasına bakılarak kolay bi şekilde boyama yapılıp yapılmadığı anlaşılabilir.

Son Yazılar
Zeytinyağının Özellikleri ve Kalitesi Nasıl Anlaşılır

Zeytinyağının Özellikleri ve Kalitesi Nasıl Anlaşılır

Sofralarımızın vazgeçilmezi, salatalara ve yemeklere kattığımız zeytinyağı faydalarıyla şaşırtıyor. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamanın birkaç püf noktası bulunuyor. Gerçek zeytinyağının faydaları saymakla bitmezken piyasada sahteleri de yer alıyor. Peki hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır? Zeytinyağının faydaları nelerdir? İşte zeytinyağının mucizevi ve daha önce duymadığınız faydaları…Sofralarımızın vazgeçilmezi, salatalara ve yemeklere kattığımız zeytinyağı faydalarıyla şaşırtıyor. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamanın birkaç püf noktası bulunuyor. Gerçek zeytinyağının faydaları saymakla bitmezken piyasada sahteleri de yer alıyor. Peki hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır? Zeytinyağının faydaları nelerdir? İşte zeytinyağının mucizevi ve daha önce duymadığınız faydaları…Sofralarımızın vazgeçilmezi, salatalara ve yemeklere kattığımız zeytinyağı faydalarıyla şaşırtıyor. İnsan vücuduna sayısız faydaları olan zeytinyağının hakiki olup olmadığını anlamanın birkaç püf noktası bulunuyor. Gerçek zeytinyağının faydaları saymakla bitmezken piyasada sahteleri de yer alıyor. Peki hakiki zeytinyağı nasıl anlaşılır? Zeytinyağının faydaları nelerdir? İşte zeytinyağının mucizevi ve daha önce duymadığınız faydaları…

Taş baskı zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır?

Taş baskı zeytinyağı nedir? Diğerlerinden ne farkı vardır?

Taş baskı zeytinyağları, eski üretim teknikleri kullanılarak, uzun ve zahmetli bir süreç sonrasında üretilir. Kendi ekseni etrafında dönen taşlar haznedeki zeytinleri ezerek hamurlaştırır. Hamur haline gelen zeytin daha sonra özel torbaların içerisine doldurulduktan sonra bu torbalar baskı ustası tarafından elle düzeltilip hidrolik preslere düzgünce yerleştirilir.

Presler yavaş, yavaş kapanarak torbalardaki hamurları sıkar. Bu sıkıştırma esnasında torbaların kenarından sızarak akan yağ alttaki haznede biriktirildikten sonra buradan alınarak başka bir kaba aktarılır. Daha sonra Presler gevşetilerek torbaların ağzı açılır ve hortumla torbaların içerisine sıcak su tutulur ve tekrar baskı makinesine yerleştirilerek yeniden presle sıkıştırılır. Böylelikle hamurun içerisindeki yağın çok büyük bir bölümü alınmış olur.

Zeytin özsuyu ve posası ile elde edilen bu yağ daha sonra damıtılarak, posasından ve öz suyundan ayrılır ve bu yağa da TAŞ BASKI zeytinyağı denir. Taş baskı ürününü diğer zeytinyağları ile karşılaştırdığımızda, kullanılan üretim yöntemi sebebiyle, içerisindeki değerler bakımından daha zengin olduğunu söyleyebiliriz.